Свободностоящи вани за различни стилове на бани

Свободностоящите вани са тенденция! Предлагат се в различни форми и дизайни, които могат да допълнят от най-модерните и минималистични стилове до най-елегантните, класически и романтични.

Класически бани

Свободностоящата вана е идеална за класически бани – такива с изчистени детайли, които с лекота преминават от класически в елегантни. Една от основните характеристики на повечето свободностоящи вани обаче е тяхната гъвкавост. Например една модерна свободностояща вана може да се впише идеално в класическа среда или във всеки друг стил, който не е задължително да бъде модерен, просто трябва да подчертаем стила чрез декоративни допълнения като смесители, мебели и стени, като по този начин можем да превърнем една от свободностояща вана в главния герой на класическа и елегантна баня.

Минималистични и модерни бани

Минималистичната баня трябва да има малко елементи, но с високо качество и естетическа стойност, така че модерната свободностояща вана, която се отличава с фини покрития и геометрични форми, е от съществено значение. От друга страна, модерната баня невинаги е минималистична, а модерната вана е подходяща не само за модерни пространства, но може да изпъкне и в по-рустикална обстановка със състарени покрития.

Елегантността на чугуна

Чугунените вани са популярни в края на XIX век сред семействата от висшата класа по онова време. Днес те все още са предпочитани в декорациите, които предизвикват елегантността на античността и класиката, съчетани с голяма здравина и издръжливост, което ги прави популярен избор за мнозина.

Романтичен стил

Ваните от този вид са любими, когато става въпрос за ретро или винтидж стил, те предизвикват цялата романтика, необходима за този тип декорация, но ретро ваната или винтидж ваната невинаги е с крака, те могат да бъдат директно на пода или на цокъл и да показват своите ретро детайли в банята в този стил.

Баня без правила

Тук не следваме конкретни правила, а само добър вкус за оригиналност и (последователни) смесици от различни стилове – от класически до модерен, бохемски и ретро, така че се нуждаете и от много креативност, за да получите наистина стилен резултат. Така че почти всеки дизайн на свободностояща вана ще подхожда на интересната ви баня, въпреки че можете да играете с цветовете на ваната.

Сподели с приятели!

Author: admin

Павел Джунев