Съвети за специалисти по грижа и химическо чистене за Вашите кожени дрехи и други неща – I част

Естествената кожа е уникален материал. Той е изключително практичен, гъвкав, издръжлив и добре предпазва от вятър и студ. Материалът диша, така че човек да се поти по-малко в кожено яке. Служителите на „италианското химическо чистене“ ценят нещата, изработени от естествена кожа и съветват своите клиенти да се грижат правилно за тях. Ние ще осигурим висококачествено химическо чистене на кожени дрехи, а вие ще гарантирате, че продуктите издържат възможно най-дълго.

Бърза справка: типове кожа

Има много различни технологии за обработка на кожата и всеки тип завършен материал изисква специални грижи.

Има такива видове кожа:

плътна кожа, използвана за якета, кожени палта от овча кожа, обувки;

лакирана;

велур;

набук.

Тези видове кожа се използват за изработка на якета, палта от овча кожа, дресинг, обувки, чанти, куфари, ръкавици, аксесоари. Химическото почистване на кожените изделия изисква внимание и точност, така че не се препоръчва да се извършва у дома. Но всеки може да премахне малки примеси и да се погрижи за безопасността на материалите.

8 основни правила за грижа за кожените изделия

Премахване на миризмата Всички кожени артикули имат специален аромат. Именно той в някои случаи помага да се определи дали продуктът е направен от естествен материал или от кожа. Ако трябва да се отървете от миризмата, поръсете ново нещо с кафе на зърна и оставете за няколко часа, след което просто го разклатете.

Внимание! Ако сте купили продукт, направен от светла кожа, по-добре е да не използвате кафе. Понякога оставя следи.

2. Премахване на прах. Преди почистване на суха кожа, боядисване или опаковане за съхранение, прахът трябва да се отстрани от продукта. За да направите това, избършете нещото с влажна кърпа или внимателно го вакуумирайте с мека четка.

3. Грижа за вашия нов велур. Веднага след покупката внимателно вакуумирайте велурния артикул. Това ще помогне да се отървете от праха, който се появява по време на производството и обработката на материала.

Повече за химическото чистете научете от тук

Сподели с приятели!

Author: admin

Павел Джунев