Избор на дамски зимни обувки

Противно на очакваното, лятото е сезонът, през който можете изгодно да си купите дамски зимни обувки. Вярно е, повечето магазини сменят колекцията, т.е. премахват зимната колекция обувки, заменяйки я с лятна, но много често, като маркетингов трик, оставят и няколко зимни модела. При това на изгодна цена.

Изборът на зимни обувки осигурява няколко критерия, като атрактивен дизайн, съответствие с модните тенденции на сезона, качество на кожата и ходилата, удобни усещания при ходене.

Подметката на зимните обувки трябва да бъде по-висока от тази на летните обувки; нейният модел трябва да предотвратява подхлъзване. Обувките с вталена подметка, разбира се, са удобни, но ако имате нужда от елегантни елегантни дамски ботуши, тази опция няма да ви подхожда. Материалът на подметката може да бъде различен: полиуретан, гума, гума. Всички тези материали са водоустойчиви и устойчиви на износване. Гумените подметки имат по-добро сцепление и не са хлъзгави през зимата.

Важен момент е надеждността на монтирането на подметката към горната част. Зимните обувки могат да бъдат зашити, залепени, оформени или с комбинация от горните опции. С добро качество трябва да наблюдавате равномерен шев по цялата дължина, отсъствие на ивици лепило и признаци на ходилото, изоставащо от върха.

При производството на зимни обувки се използва по-плътна кожа, отколкото през лятото. Тя може да бъде както естествена кожа, така и кожени заместители. Разбира се, първият вариант е за предпочитане, защото естествена кожа има добри свойства за защита от топлина, по-добре проветрява крака и приема формата си. Обувките, изработени от изкуствена кожа, може да не изглеждат различно от естествените, но бръчките по гънките или микропукнатините могат да се появят много бързо. Понякога правят обувки от комбинация от естествена и изкуствена кожа, което позволява тя да бъде функционална, красива и по-достъпна.

Естествената кожа може да се различи по следния начин – тя е по-топла от изкуствената и бързо се загрява от топлината на ходилата.

За да се изолира вътрешността на обувката, се използват естествени кожи (например овча кожа, tsigeyka) и изкуствени. Разликата между изкуствената козина е нейният характерен блясък, не характерен за естествения.

Правилният избор на размера на обувката е ключът към комфортната му работа. Не купувайте тесни обувки, в него краката ще замръзнат и уморят по-бързо, а подплатата ще се износва по-бързо. Не забравяйте да запазите малка празнина между крака и материала. Следователно, зимните обувки е по-добре да купувате наполовина повече. Под стелката на обувката не трябва да има гънки и изпъкнали нокти, в противен случай краката ще се търкат.

Сподели с приятели!

Author: admin

Павел Джунев