Кога е необходимо да премахнем бетонната основа преди асфалтиране

Обмисляте варианта за асфалтиране, но разполагате с бетонна основа, която се чудите дали да оставите или да премахнете. Фирма за полагане на асфалт в София с дълги години опит са насреща днес, за да отговорят на този въпрос.

Премахването на бетонната основа е желателно да се извърши с цел повишаване здравината на асфалтовото покритие. Дълготрайната асфалтова повърхност изисква здрава основа за подобряване на нейната издръжливост. Под стария бетон може да има сериозни несъвършенства и пробойни, което може да ви навлече сериозни проблеми в бъдещ план. Освен това ако съществуват пукнатини в бетона, те също могат да влошат сериозно ситуацията в бъдещ план. Премахването на бетона преди асфалтовата настилка позволява поставянето на свежа нова основа на негово място, увеличавайки издръжливостта на вашата нова повърхност. Разширителните фуги в бетона бързо ще се превърнат в пукнатини в асфалта, което ще изисква скъпоструващи текущи ремонти. В екстремни случаи промените в земята могат да напукат цялата повърхност, точно както основата на къщата може да се напука, ако е положена неправилно.

Така че да, изливането на асфалт върху бетон може да изглежда добре в началото, но със сигурност ще има проблеми с времето.

Ако имате нужда от асфалтиране на алеи , то непременно трябва да демонтирате бетонната основа, тъй като това ще направи така, че алеите да  издържат по-дълго и изглеждат по-добре. Вашата нова асфалтова алея ще има подходяща, стабилна основа и следователно ще изисква по-малко поддръжка с течение на времето,  спестявам пари в дългосрочен план .

Сподели с приятели!

Author: Vasileva