Изберете дамски шапки според формата на лицето

Качествените дамски шапки са необходим аксесоар през всички сезони. Добре подбраните дамски шапки през лятото предпазват от прегряване и съхраняват кожата и косата от вредните ултравиолетови лъчи на слънцето. През зимата се търсят топли дамски шапки, които освен да бъдат полезни е важно да изглеждат добре. През всички сезони е наложително в гардероба да има и дамски шапки от непромокаеми материи, които да предпазват при валежи от дъжд и сняг.

С какво трябва да се съобразим, когато подбираме подходящи дамски шапки?

Както вече споменахме, при избора на дамски шапки решаващо е не само моделите да са полезни и приятни на допир, но и жената, която ще ги носи да изглежда добре с тях. За да вземете най-правилното решение за дамски шапки, които ви подхождат, е добре да се съобразите с формата на лицето.

Изберете дамски шапки с асиметрична форма в случай че лицето ви е кръгло. Подходящи за вас ще са и барети, какти и свободни модели дамски шапки. В общия случай, когато имате кръгло лице ще ви подхождат шапки, които не подчертават челото, съветват модни експерти.

Дамски шапки с периферия, която покрива леко лицето, са добър избор за жени с триъгълни лица. Те могат спокойно да носят и дамски шапки с козирка. През зимата най-препоръчителните дамски шапки за жените с триъгълни лица са ушанките.

Високи дамски шапки и каскети подхождат на дами с квадратни лица, които имат широки скули, изразителна челюст и широко чело. Тези модели дамски шапки успяват оптически да издължат чертите на лицето. Добър избор в този случай са и дамски шапки с периферия, както и барети.

За дамите с дълги и тесни лица експертите препоръчват да се спират на дамски шапки, които закриват горната част на лицето. Подходящ модел дамски шапки за правоъгълните лица са и тесните барети.

Дамите със сърцевидни лица, които притежават широко чело, заострена брадичка и подчертана челюст, трябва да се стремят оптически да закръглят долната част на лицето. Модните консултантни съветват тези дами да заложат на свободни дамски шапки или дамски шапки с козирка, подходящ избор са и малките капели.

Най-свободни в избора си на дамски шапки са жените с овални лица, надарени със симетрични форми. В този случай почти всички модели дамски шапки ще ви стоят добре, стига да не издължават оптически лицето прекалено много.

Важен ли е тенът и цветът на очите и косата при избора на дамски шапки?

Разнообразното предлагане на дамски шапки дава възможност да подберем прецизно не само модела, но и цвета, който най-добре ще ни подхожда. Когато се колебаете между различните нюанси, спрете се на такива, които най-добре стоят на тена на лицето и цвета на косата ви и задължително подчертават цвета на очите. Добре е също да съобразите материята и цвета на дамските шапки, които искате да притежавате с типа дрехи, с които най-често ще ги носите. Изберете онези модели дамски шапки, които ще ви осигурят комфорт и спокойствие през всички сезони. Носете уверено и със стил дамски шапки, които ви подхождат и ви карат да се чувствате красиви.

Сподели с приятели!

Author: Vasileva