Сифон за сметана

Знаете ли какво точно представлява сифонът за сметана? Това е универсален кухненски инструмент, който се използва за приготвяне на различни видове десерти, кремове, сосове, пяна и най-вече бита сметана. Може да се използва както за направата на сладки, така и за разнообразяване на всякакви типове ястия. Не гледайте с подозрение на този изключитено иновативен уред, той има наистина уникални свойства да създава истински шедьоври.Копиране на HTML Копиране на текст

За какво точно можем да използваме софона за сметана в кухнята?Този уред най-често влиза в употрепа за приготвяне на топли и студени добавки към десерти и топли напитки, като бита сметана. Приготвя се с помощта на сгъстяваща сметана с оптимална масленост между 27-36%.

Когато заредите едно от N2O зарядно устройство можете да очаквате, че тоима свойството с лекота да разтваря мазнините. Функционирането е съвсем просто –  след като се натисне лостът, той освобождава налягането, което кара газа да се разшири в молекулата на мазнината, освобождавайки бита сметана. Това ви спестява много време и усилия, тъй като се създава до 3 пъти по-голямо количество – идеално решение за търговски обекти като пекарни, кафенета и дори вашата собствена кухня.


Въпреки че това може да е основната функция на сифона, с него могат също да добавят текстури към компонентите на всякакви солени ястия –  приготвяне на пяна, мус и дори инфузии. Страхотното при разбиването на сметана е, че те позволяват деликатните смеси да се съхраняват по-дълго в сифона, тъй като няма излагане на въздух, а азотният оксид притежава консервиращи свойства, за да запази рецептите свежи до 14 дни. Това го прави ценен и универсален инструмент, който можете да имате.


Предимства от използването на машина за разбиване на сметана са много. Започваме с това, че няма нужда да се добавят допълнителни съставки, за да остане кремът лек и ефирен.Допълнитело,  можете да консервирате и поддържате свежи кремове и пяни до 7-10 дни в хладилник. Сифонът придава обем и тяло на сосове и дресинги, а това ви позволява да експериментирате с рецепти и вкусове.

След като приключите с използването на сифона за сметана, уверете се, че остатъчният газ е изпуснат от бутилката. Правите това чрез леко натискане на лоста, за да контролирате изпускането на газ – щом смятате, че камерата е празна, задръжте спусъка докрай за 5 секунди, за да сте сигурни, че сифонът е напълно без налягане.
Ако кремът или пяната не излязат толкова студени, колкото бихте искали, поставете устройството в хладилника и опитайте отново след няколко часа. Когато разклащате, не е нужно да правите това много дълго, тъй като сметаната може прекалено да се сгъсти.  Ако търсите повече съвети, както и висококачествени предложения, посетете  https://www.spassgas.com/bg/

Сподели с приятели!