Хиперинверторните климатици – предимства

Хиперинверторните климатици

Mitsubishi Heavy Industries наскоро обяви пускането на пазара на 14 нови модела климатици, от серията „Hyper Inverter“. Новите модели имат най-високите рейтинги APF2 в индустрията и отговарят на новите енергоспестяващи стандарти на Япония от 2015 г. Новите предложения на Mitsubishi Heavy Industries също намаляват теглото и размера им, което ги прави по-лесни за инсталиране от по-старите модели. Маркетинговата кампания за новите продукти ще започне в средата на декември, като първите външни тела ще бъдат пуснати на пазара в средата на януари.

Компресори с инверторно задвижване

Инверторната технология контролира скоростта на компресора в хиперинверторна климатична система. В традиционния HVAC компресор има само две скорости: 100% и нула. Инверторната технология автоматично регулира скоростта на компресора в зависимост от необходимото ниво на охлаждане. Хиперинверторният климатик използва инверторна технология за управление на скоростта и нивото на компресора, което е значително предимство за енергийната ефективност.

Инверторно задвижваните компресори са по-ефективни от едностъпалните агрегати. Тези системи са сравними с геотермалните термопомпи и са по-евтини от повечето от тях. Инверторно задвижваните компресори рядко се изключват или прегряват. Поради това не е необходимо да регулират скоростта си много често. Те могат също така да регулират скоростите си на стъпки от 1%, за да увеличат максимално енергийната ефективност.

Икономия на енергия

Ако искате да спестите от сметки за енергия, хиперинверторните климатици може да са решението за вас. Тези системи използват технология за измерване на външната и вътрешната температура и изчисляват от колко студ или топлина имате нужда въз основа на точното им местоположение. Тази функция осигурява оптимален комфорт, като същевременно значително намалява разходите за енергия. Освен че осигуряват икономия на енергия, хиперинверторните климатици са лесни за инсталиране и интегриране със съществуващите системи за контрол на климата.

Новата технология помогна за намаляване на въглеродните емисии и сметките за енергия и те вече са налични на пазара. Въпреки че тези климатици са проектирани да осигуряват контрол на температурата, вие все пак ще спестите от сметки за енергия. В по-студен климат термопомпата също ще ви спести пари. Този тип система може да се инсталира без канална мрежа и работи дори когато температурите паднат под нулата.

Цена

В сравнение с други видове ОВК системи, хиперинверторните климатици са по-енергийно ефективни. Цената за инсталиране на хиперинверторен климатик варира от $3000 до $15 000, в зависимост от вашия метод на инсталиране. Разходите за инсталиране могат да включват цената на 240V контакт, подложка за оборудване и монтирани на стената термостатни контролери. Допълнителните вътрешни модули увеличават времето и разходите за монтаж. Тези съоражения могат да повлияят на крайната ви цена.

Инверторната технология на Mitsubishi Mr. Slim позволява по-прецизен контрол на температурата и енергийна ефективност. Това означава по-малко температурни колебания. Тази функция е полезна и при по-горещ климат. Цената на хиперинверторните климатици варира от марка до марка, но обикновено е около $2000 до $4,000.

Характеристика

Терминът „Хипер инверторен“ климатик стана широко известен на българския пазар през последните няколко години и вече се свързва с най-висок клас климатична техника от различни производители. Хиперинверторните климатици имат няколко функции, които ги правят отличен избор за съвременното охлаждане на дома. По-долу ще обсъдим някои от тези функции и как те са полезни за вашия комфорт и сметка за енергия. Климатикът Mitsubishi Hyper Inverter Srk13Yl-S е добър пример за това. Той ви осигурява покритие на площ от 1,5 пъти по-голямо от конвенционалните променливотокови системи, като същевременно спестява сметката ви за електричество с до 27%.

Инверторният климатик Hyper използва усъвършенствана компресорна технология, за да осигури комфорт в студени помещения до -13 градуса по Фаренхайт. Тази технология също отговаря на изискванията за рейтинг ENERGY STAR Tier 2, което означава, че отговаря или надвишава стандартите за ефективност за своята категория. В допълнение към модерната си технология, инверторният климатик Hyper е много тих и лесен за работа. Той има шест години гаранция и е квалифициран за индустрията за инсталиране от сертифициран монтажник.

Гамата хиперинверторни климатици ZMXA на Mitsubishi Heavy Industries

Ако обмисляте закупуването на нова климатична система за вашия дом, ще се радвате да научите, че новата гама хиперинвертори ZMXA на Mitsubishi Heavy Industries е сред най-енергийно ефективните налични модели. Тези системи използват ротационни компресори, задвижвани с постоянен ток, и са известни със своята надеждност и ефективност. Компанията също така предлага набор от канални системи с трипътен тръбопровод за оптимален комфорт.

Тази марка климатични системи включва голямо разнообразие от вътрешни и външни модели за жилищни и търговски приложения. Жилищните модели на компанията включват стенни сплит системи, подови сплит системи, канални системи и дори мултисплит системи. Всички негови модули разполагат с интелигентна технология и са енергийно ефективни. Компанията предлага различни модели за всеки бюджет и приложение.

Сподели с приятели!

Author: Vasileva