Живот на село с малки деца

От София та вна село …

София е приклетален град за припечелване, но съвсем не сме сигурни, че е добре за качествено водене на живот, особено за млади семейства!

Предизвикателството да живеете на село с малки деца…

Истина е, уважаеми читатели на naselo.net, че животът на село би дал много по-ценно дество на дечицата Ви!

Спокойствие, хармония, природа, красота! Вярно е, важно е да намерите точното село, това, което Ви е на сърцето, важно е също да е близо до населено място, в което да можете да карате децата на детска градина, или пък на училище, но е важно и да „ГРАБИТЕ“ от чаровете на селото.

А те не са никак малко.

Например, спокойствието, тишината, чистотата са сред едни от основните причини повечето семейства да продават апартаментите си и да се местят на село.

Дали има по-хубаво нещо от това да откъснете домат, или пък краставица, директно от двора си? Здравословната храна, стига да не Ви мързи, е в изобилие…

Освен, че ще се храните здравословно, ще спестите и средства, тъй като натуралните продукти са с различна цена, от тези – които са с ГМО.

Миграцията от голям град в малко село понякога може да ви изиграе лоша шега, затова внимателно обмислете тази стъпка, преди да я предприемете.

Има си и минуси!

Един от минусите е, че ще трябва и двамата родители да имат автомобили, което от своя страна увеличава транспортните разходи от семейния бюджет.

Трябва да отбележим, че емействата с деца, избягали от града, стават все повече. Така е около големите градове! Дали ще продължи тази тенденция, времето ще покаже …

Очакваме и Вашето мнение, под формата на коментар, тъй като Вие, читателите на сайта, сте важните!

Сподели с приятели!

Author: admin

Павел Джунев