Ваканция и още нещо

Ваканция и още нещо

Ваканциите винаги трябва да бъдат нещо повече от резервиране на полети, опаковане на багаж и светкавично отправяне към някой коктейл, веднага щом дестинацията е достигната. Една почивка има много по-голяма стойност, когато зад нея стои кауза – ваша или нечия друга.

Оперни страсти

Ако за вас последният филм на Уди Алън е бил повече от поредната лента от висок клас и сте се вдъхновили от многото опера в нея, знаем какво ви трябва. Ваканция съчетана посещения на красиви оперни изпълнения. Не крием любовта си към Италия, затова ви предлагаме една идея за посещение там, свързано с опознаване на оперното изкуство.

Италия изобилства от красиви, пълни с история оперни сгради, повечето от които все още са действащи опери. За всички, които обичат оперното изкуство, Ботушът има какво да предложи. Естествено, резервирането на билети предварително е задължително условие. Оперният сезон в родината на Джакомо Пучини започва от октомври и продължава до март или април, като лятото също предлага много възможности за спектакли и о на открито.

Някои от най-добрите опери в Италия, които си струва да посетите са Teatro Alla Scala, Teatro San Carlo, Teatro La Fenice.

Капитан Планета

Не всички ваканции трябва да бъдат обърнати към собствените ни желания и нужди, добре е от време на време да се включваме и в каузи, които помагат на другите. По света има много причини да се включите в доброволческа организация и да дадете своя малък принос към спасяването на планетата. Една такава кауза е свързана с опазването на костенурките. И ако това не ви е достатъчно, опазването се случва на Малдивите.

Към момента се търсят много доброволци от цял свят, които да станат част от запазването на вида, който година след година става все по-застрашен както в морето, така и на брега. Морските костенурки на Малдивите страдат от човешките дейности и в резултат на това популацията им намалява. Затова, ако решите да прекарате една благородна ваканция, потърсете възможностите за доброволчески туризъм на Малдивите. Костенурките там определено ще ви бъдат благодарни.

Сподели с приятели!

Author: admin

Павел Джунев