Три причини, поради които да мигрирате към SSD диск

Днес, цените на твърдите дискове за значително по-изгодни, отколкото преди две години, например.

Тогава, твърд диск тип SSD, с капацитет от 120 GB струваше около 200 лева, докато подобен диск днес може да се открие и на цена от 50 лева. При това, става въпрос за чисто нов твърд диск.

Основната разлика между SSD и традиционният HDD диск се крие в това, че благодарение на новите технологии, SSD дисковете са далеч по-бързи.

Ето и три основни причини, поради които да мигрирате Вашият твърд диск, особено ако още ползвате HDD.

  1. Скорост на обмен на информацията. Още щом инсталирате операционна система на нов модел диск, ще видите разликата. Докато при HDD операционната система зарежда за около минута, то при SSD, около три и повече пъти по-бързо се случва това нещо.
  2. Липсата на дразнещ шум. Да, уважаеми читатели, шумът, скърчането на четящата глава много често създава неприятни емоции. Нека дадем пример. Гледате филм, съсредоточили сте се и изведнъж твърдия диск започва да издава странни звуци. Това при SSD дисковете го няма, тъй като липсва механика.
  3. Благоприятната цена. както в началото на статията стана въпрос за цената, то днес, в края на 2019 година и в началото на 2020 можем спокойно да заявим, че цената на един добър твърд диск варира между 50 и 100 лева, което е напълно поносима цена.

Добра комбинация е да закупите SSD диск за операционната система и опериращите приложения, а традиционен диск с по-голям капацитет – за backup, за архивни файлове, мултимедия, изображения и други.

Надяваме се, че статията ще Ви бъде полезна и ще се възползвате от новите технологии, загърбвайки старите, но и безотказни такива. Плюсовете в новите дискове са много, но по-горе представихме три от тях. Някой от Вас, читателите на сайта Naselo.net, ако се сетят за още някои важни предимства, могат да ги напишат под формата на коментар. Не пропускайте да четете всеки ден проект НаСело нет, тъй като в него има ценна и полезна информация за всеки човек.

Сподели с приятели!

Author: admin

Павел Джунев