5 съвета за пътуване с по-малко стрес и повече усмивки


Без значение дали ще пътувате в страната или в чужбина, важно е да бъдете спокойни и щастливи по време на пътешествието. Предварителното планиране на почивката е добър начин да не пропуснете нещо важно, както и да си спестите излишни ядове, но не е задължително. Все пак има хора, които обичат да се пускат по течението. И все пак как да успеем да пътуваме с по-малко стрес и повече усмивки? – няколко полезни съвети, които може да изпробвате.

Не прекалявайте с багажа
Винаги сме стресирани, защото не планираме добре своя багаж. До последно се чудим ще успеем ли да го съберем, или не. За целта – проверете прогнозата за времето за мястото, където отивате. След това подредете багажа си спрямо това, което сте прочели. Не прекалявайте с дрехите, вземете само най-нужното.

Резервирайте предварително своите нощувки
Ако сте голяма група или пътувате с деца, необходимо е предварително да направите резервация за вашата нощувка. Препоръчително е ако пътуването ви е по-дълго, да бъде разделено на маршрути с преспиване. Например, ако пътувате с кола до Гърция, но сте тръгнали от Варна или Русе, пренощувайте в София. Отделете си време да починете, а защо не и да разгледате града. Предлагаме ви нощувка в хотелски комплекс „Монтесито“, който се намира на удобно място в града и разполага с всичко необходимо за спокойствието на вас и вашето семейство.

Не се сърдете на времето
Ако се случи да вали, спокойно, не е свършил светът. Все пак сте на почивка. Осигурете си други занимания на закрито – разходи в музеи, четене на книга, почивка и друго. Винаги може да измислите подходяща алтернатива, така че не си струва да си разваляте настроението.

Информирайте се предварително какво може да посетите
Всички детайли относно посещение на важни места трябва да бъдат уточнени предварително. Това важи с пълна сила, ако пътувате с група и не сте организирани от агенция. Един от подводните камъни при самостоятелните екскурзии и почивки е това, че трябва да сме изключително дисциплинирани, за да успеем да видим и направим всичко, което сме планували. За целта, за да избегнем стреса и напрежението, предварително трябва да подготвим маршрут на база на информацията, която сме открили.

Наслаждавайте се на пътуването си!

Каквото и да сме планували, накъдето и да сме се запътили, важно е да поспрем и да се насладим на това, което виждаме. В крайна сметка не е важна крайната цел, а самото пътуване, нали? Отделете си време да усетите хармонията на мястото, да запечатате мига в съзнанието си, да бъдете себе си на място, на което не сте били досега.

Източник на статията е хотел Монтесито, където можете да отпочинете ако нямате време за пътуване и се намирате в града.

Сподели с приятели!

Author: admin

Павел Джунев