Полезни съвети при избора на полилей

 Сърцата ни изискват промяна – думите от известна песен често могат да бъдат приложени към възприемането на собствения дом. За да заблести стаята с нови цветове, не е необходимо да организирате ремонт, достатъчно е да се съсредоточите върху ярки и уникални декоративни елементи. Нов полилей ще може да украси стаята, да подчертае уникалния стил на интериора, а също и да създаде добро настроение след тежък работен ден. Модерните специализирани магазини и супермаркети предлагат изобилие от асортимент. На едно място са представени антични полилеи в кристална рамка или оригинално коване, лаконични пластмасови и метални изделия. Поради такова разнообразие става трудно да изберете продукт.

Какви са стиловете на полилеите

Полилеят е отражение на дизайна на стаята. Когато избирате стил на полилея, трябва да обърнете внимание на формата и цветовата палитра. Ако не знаете как да изберете полилей за вашата всекидневна, тогава ви препоръчваме да разгледате големите лампи с метални основи, които са украсени с много лампи. Осветителните устройства под формата на трапец, квадрат и триъгълник с необичайни детайли са подходящи за модерен дизайн. Формата на полилея може да бъде удължена или заоблена.

Как да изберем размера на полилей

 Размерът на полилея директно зависи от площта на стаята. Ако не знаете как да изберете и изчислите параметрите на полилей за кухня с висок таван, тогава препоръчваме да използвате следната формула: добавете дължината (в метри) към ширината на стаята, умножете получената сума по десет. В резултат на това получаваме – диаметъра на осветителното устройство.

На какъв цвят трябва да обърна внимание

 Преди да отидете в магазина, погледнете стаята и обърнете внимание на цветовата палитра. Какъв нюанс е най-много в интериора на стаята? Не забравяйте, че полилеят трябва да подчертава вашия вкус. Например, лампа в топли цветове ще изглежда органично в стая с много текстури.

 Как да изберем правилния тип лампа

 При избора за окачен е необходимо да се вземе предвид височината и покритието на тавана, както и да не се пренебрегват правилата за безопасност по време на монтажа. В стая с високи тавани (до 3 м) е необходимо да окачите полилей, така че разстоянието от пода до продукта да е приблизително 2,5 метра. В стая с ниски стени поставете лампата възможно най-близо до тавана.

Мощността на лампите

Нивото на осветеност, както и наличието на допълнителни осветителни устройства: подови лампи, аплици, прожектори, зависи от броя на таванните лампи и мощността. В момента полилеите с възможност за димиране са търсени. В зависимост от ситуацията и времето, можете да намалите или увеличите яркостта, колкото искате.

Спецификации на полилея

Консумацията на енергия, броят на режимите за управление на мощността, характеристиките на касетата – всичко това не бива да се пренебрегва. При избора трябва да се даде предпочитание на по-малко енергоемки опции.

Сподели с приятели!

Author: Vasileva