Мебели в италиански стил

Домът е място, където можете да се отпуснете, да почувствате комфорт и спокойствие. Има много начини да постигнете комфорт във вашия дом. Едно от тях е подреждането на интериора с подходящи мебели. Има много стилове на мебели и опции за дизайн на дома. Особен интерес представляват мебелите в италиански стил, поразителни със своята красота и благородство.

Ето на какво се основава италианският интериорен стил:

•          Мебели от естествено дърво. Най-често използваната дървесина е дъб или бор. Повърхностите на материалите са обработени и лакирани. Къщите в италиански стил често съдържат антики. Антични интериорни предмети с луксозна тапицерия, изискан декор и изтънчени форми ще се впишат идеално в класическа обстановка.

•          Декорация на стена. Стандартните тапети са далеч от винтидж интериора в италианската посока. Преди това стените бяха украсени с красиви мозайки, венецианска мазилка и художествени картини. Всички мебели, декорации, картини и аксесоари в италиански стил са подбрани индивидуално за всяка къща.

•          Организация на пространството. Класическият италиански стил има отличителна черта – голям брой арки. Те могат да бъдат неразделни елементи на таванните конструкции или да имат формата на декор. Основното е, че всички декорации са съчетани с околното пространство, по-специално с дизайна на стените и пода. По-добре е предварително да обсъдите цветовете им с дизайнер, за да получите най-хармоничната комбинация.

•          Топли цветове. Мебелите в италианския класически стил могат да бъдат направени в бежови, жълти, оранжеви, бледорозови нюанси. Фоновото пространство (стените) също трябва да бъде избрано в светли цветове (снежно бяло). Можете да използвате специална техника за проектиране: направете някои участъци от стените по-ярки, по-леки. Това ще създаде визуално впечатление, че стаята е осветена от слънчевите лъчи. За да направите това, можете да вземете, например, смес от теракота и златна охра.

•          Осветление. В класическия дизайн трябва да има няколко източника на светлина. Те са най-добре поставени в няколко функционални зони на стаята. Използвайте дифузна, мека светлина, която създава усещане за уют и топлина.

Сподели с приятели!