Л-карнитин – помага ли в борбата с излишните килограми

Много се говори са хранителната добавка л-карнитин, особено сред любителите на фитнеса и спорта. И въпреки голямата ѝ популярност, все още има много неща, които не са известни в достатъчна степен на по-голямата част от хората.

Популярността на този продукт е доста голяма сред онази част от потребителите, които се стремят да свалят някой и друг килограм и да отслабнат. И въпреки това, славата на л-карнитина като магическо средство за отслабване не е съвсем точна.

Помага ли л-карнитинът да отслабнем или не

Отговорът на този въпрос е едновременно и да, и не. Този продукт може да ви помогне изключително много в опитите да отслабнете, но въпреки това, последната “топка” отново е у вас, защото той не води директно до загуба на тегло

Ако имаме доброто желание да свалим наднормените килограми с л-карнитин, трябва да сме наясно с това, че е нужно да направим някои сериозни промени в собствения си начин на живот.

Ако живеете неактивно, л-карнитинът няма да свърши много вместо вас

Ако просто обичате да си почивате на дивана пред телевизора, хранителната добавка л-карнитин няма да свърши някакви чудеса. Това не е магическо средство за отслабване и тази му особеност трябва да се знае предварително.

Ако цял ден работите зад бюро, ако правите по едва 1000 или 2000 крачки на ден и прекарвате в офиса по-голямата част от времето си, приемът на л-карнитин няма да допринесе за здравословното тегло със съвсем нищо.

Ако сте активни, л-карнитинът може да направи чудеса

Когато започнете да спортувате, първоначално започвате да горите мазнини и да губите килограми. Съвсем скоро, обаче, се появяват загуба на тонус и енергия. Идват симптоми на изтощение, при което загубата на килограми секва.

Л-карнитинът (научете повече за л-карнитин на Workout.bg) ще ви помогне да избегнете точно това. Той ще ви помогне да топите неуморно мазнини и да ги превръщате в енергия, без да усещате негативните симптоми на отслабването, като умората, за която споменахме.

Л-карнитинът ще ви позволи да запазите интензивното горене на мазнини при спорт и физическа активност такива, каквито биха били в самото начало при промяната в начина на живот.

Сподели с приятели!

Author: admin

Павел Джунев