Как да се грижим за косата с пърхот през лятото

Пърхотът е често срещан проблем, който може да засегне всеки, независимо от възрастта и пола. Това е състояние, при което се образуват бели люспи от мъртва кожа на скалпа, които се разлагат на по-малки частици и започват да се ронят по косата. Пърхотът може да се дължи на много причини, като най-често е свързан със суха кожа на скалпа, гъбички, дерматит, стрес и неправилна хигиена на косата.

Въпреки че пърхотът не е опасен и не е заразен, той може да бъде доста неприятен и създаващ дискомфорт особено през лятото, когато повишената влажност и топлината могат да доведат до увеличеното му присъствие по косата.
Симптомите ще се засилят от употребата на неподходящи продукти за косата, агресивно измиване на скалпа и често излагане на горещ въздух от сешоара.

Използвайте следващите няколко кратки съвети, за да предотвратите обилното количество пърхот през лятото.

Трикове и съвети за по-малко пърхот

Избягвайте честото миене на косата с агресивни шампоани – те могат да дразнят скалпа и да доведат до по-голямо образуване на пърхот. Изберете шампоан, който е създаден специално да се бори срещу пърхота и който нежно ще почисти косата.

Използвайте балсам за коса – той ще помогне да се изглади косъма и да се предотврати образуването на пърхот. Опитайте се да нанесете балсама на дланите си и да го разнесете по дължината на косата, като избягвате корените.

Масажирайте скалпа – масажът може да подобри кръвообращението и да помогне за премахване на мъртвите кожни клетки. Използвайте върха на пръстите си, за да масажирате леко скалпа си в продължение на 5-10 минути преди измиване.

Когато обикновените решения не помагат

Използвайте продукти против пърхот, които са доказани със своя отличен ефект и без странични реакции. Серията Sebomax е специално разработена при проблеми с пърхота, като конкретно Sebomax лосион против пърхот, не само че премахва пърхота, но и осигурява дълготраен контрол върху неговата повторна поява.

Малко продукти са толкова ефективни на толкова много нива; от една страна е почистването на скалпа и премахването на ронещите се люспи, от друга успокояване на сърбежите и раздразнението на кожата. Независимо дали е лято или друг сезон, продуктът има отлични качества, които спомагат за бързото решение на проблема. 

Комбинацията на лосиона със Sebomax шампоан допринася за още по-бързия и дълготраен ефект. Шампоанът Sebomax Control въздейства леко, като неговите активни съставки проникват и в скалпа.

Ако тези стъпки не доведат до по-малко пърхот, е важно да потърсите помощ от дерматолог. Вашето състояние може да се дължи на различни фактори, като например гъбички, алергии или суха кожа, и е важно състоянието да диагностицирано и лекувано правилно.

 С продуктите Sebomax ще подпомогнете премахването на пърхота и след кратък период от време, изобщо няма да се сетите, че сте имали този проблем и можете да се наслаждавате на лятото си.

Сподели с приятели!

Author: admin

Павел Джунев