Как да предотвратим появата на дупки в асфалта?

Всяко нещо изисква правилна поддръжка, за да се запази за по-дълго време. Качественото почистване и навременното ремонтиране ще спести главоболия и излишни разходи, като най-важното можете да си спестите повторно асфалтиране на двор , паркинг и т.н.. Колкото и дълъг да е експлоатационния живот на асфалта, за да се запази, се изискват усилия. Появата на дупки и пукнатини са причинени от различни фактори като неправилно поставена настилка, използването на нискокачествени материали, механични повреди, ремонт на подземни комунални услуги, корени на растящи дървета, времево износване, тежкотоварни преминавания, климатични условия и други. Често появата на дупки и пукнатини може да не зависи от човешката дейност. Зимният период оказва голямо влияние върху пътната асфалтова настилка – сняг, лед, слана, скреж, дъжд. След топенето на снеговете обикновено се налага да се извършват ремонтни дейности като запълване на дупки и пукнатини или в краен случай подмяна на асфалта. Това позволява да се възстанови непрекъснатостта, равномерността, здравината, адхезията и водоустойчивостта на покритието.

Най-често задаваният въпрос е как да предотвратим появата на дупки в асфалта, но дори и висококвалифицираните специалисти на Asfaltirane-Sofia.com ще ви отговорят, че асфалтовите дупки най-често са причинени от влага, замръзване и размразяване, движение или комбинацията от всички тези фактори.

Ремонтът на дупки и пукнатини на пътища се извършва по различни технологии и с помощта на различни материали и специално пътно оборудване и машини, затова е необходимо да се потърсят услугите на специализирана компания, извършваща такъв тип ремонтни дейности и поддръжка на асфалтова настилка. В зависимост от ширината и вида на пукнатините се избира технологията като основната задача е да се предотврати проникването на вода, което се постига чрез запечатване със специални мастики и смеси. Не се допуска използването на отпадъчни асфалтобетонни материали, както и фрезован асфалт.

Сподели с приятели!

Author: admin

Павел Джунев