Интелигентните младежи предпочитат живот на село

Все по-голям интерес към селото, отчитат статистици. Селата биват предпочитани от хората, работещи в творческата среда, в ИТ сектора.

Младите ИТ специалисти, осъзнавайки стресът и проблемите на големия град, все по-често търсят уединение и спокойствие, което българските села, дават.

Кои ИТ специалисти предпочитат спокойствието пред мръсния въздъх, и защо?

Като започнем от програмисти, SEO експерти, технически съпорт и стигнем до CEO-тата.

Днес, в края на 2019 година, най-предпочитани са крайградските, модерни села. Например, в столицата има много такива, и днес, ако се разходите ще се уверите, че къщите съвсем не са обикновени, селски, а луксозни, изискани, даващи максимален комфорт и удобство.

Христо Бабриков от Humerson споделя, че ако сте управител на SEO компания , то денонощно трябва да умувате стратегии, възможности за подобряване клиентската база, както и сключване на контракти с колеги и партньори, за по-добри резултати.

Когато живеете на село, то мозъкът действа сякаш една идея по-добре.

Спокойствието и уютът, комфортът, чистия въздух, тишината, всичко това са фактори, които подобряват мозъчната дейност, правят Ви спокойни, и определено резултатите от Вашата дейност биват далеч по-добри.

Децата на големия град, и страхът на родителите да се преместят, именно заради тях

Големият град влияе не само на неговите жители, но и на тези, които са израснали там. Според изследването мозъчните структури на децата и юношите, които растат в градска среда, биват трайно променени. Това е и вероятното обяснение на повишения риск от шизофрения сред обитателите на градовете.

И все пак може да се окаже, че градът не е адът, за който го обявява Шели. Върху реакцията на мозъка при стрес влияят редица фактори, не всички от които са свързани с градската среда. „Не можем да изключим аспекти като социално положение, брой приятели и големина на жилището, които също оказват влияние върху психиката“, обяснява Флориан Ледербоген.

Иначе казано, децата в градска среда имат възможности да посещават много събития, но „градското течение“, също като при възрастните, може и да повлияе в грешна насока. В това число визираме лошата среда, отново опасностите, които големия град крие, както и замърсената и шумна околна среда.

Финални думи. Все повече млади семейства търсят решение на село, като причините Ви визуализирахме по-горе. Сигурни сме, че и Вие, читателите на www.NaSelo.net умувате или сте планували закупуване на имот в някое селце. Пожелаваме Ви успех, както и Ви съветваме да бъдете смели…

Сподели с приятели!

Author: admin

Павел Джунев