Гланцова керамика или матова керамика?

 Особено ако имате малка баня и ако изберете керамика в правилния цвят и модел, можете да направите пространството да изглежда по-просторно, отколкото е, и да имате постоянно светла баня. Единственото, което ви остава е да изберете e да я използвате като стенна или като керамика за подово покритие. Не забравяйте, че керамика, която ще бъде използвана в пастелни и светли тонове, ще добави много различна атмосфера към вашата баня.

Въпреки че гланцовата керамика ще изглежда много по-показно от матовата версия, тя може да не е добър избор за пода в банята. Фактът, че избраната от вас керамика е лъскава керамика, може да доведе до по-трудна за почистване и по-малко издръжлива. Абразивните почистващи материали, които често използваме в баните, също могат да унищожат този блясък с течение на времето. Въпреки това, матовата керамика, която е много подходяща за използване в банята, се почиства по-лесно и издържа по-дълго. Непременно трябва да разгледате керамиката, която обмисляте за декорация на баня, да овладеете техническите й детайли, яркостта и непрозрачността, разбира се, са изцяло по ваш вкус и не бива да се забравя, че гланцовата керамика ще направи банята по-ефектна.

Използвайте различни плочки за стени и подове

Гланцовата керамика, която ще използвате на стените си, ще направи банята ви да изглежда по-показна и по-просторна. Въпреки това, тези лъскави керамични изделия стават хлъзгави, когато влязат в контакт с течност поради покритието си. Като е стенно покритие това не е проблем, но може да бъде опасно, когато се използва като подово покритие. Поради тази причина трябва да предпочетете матовата керамика, която може да осигури по-лесно захващане върху подовото покритие. След като изберете матовата керамика, която ще използвате като подово покритие, можете да направите под в банята си за почти цял живот, особено ако е и с правилното качество на полагане.

Въпреки че керамиката е издръжлив материал, тя в крайна сметка може да се деформира и счупи, особено когато подовата керамика бъде инцидентно ударена, като всеки вид покритие. Това, което трябва да направите, е да закупите допълнителен пакет от керамичния модел, който ще използвате особено като подово покритие. По този начин няма да развалите завършения образ на вашата баня, а когато има счупена керамика, ще можете да я замените с нова.

Източник: https://www.sinoptik.bg/news/cvetove-v-moderen-interioren-dizajn-na-bania-8993

Сподели с приятели!

Author: admin

Павел Джунев