6 най-добри дейности в Египет

Египет е завладяваща дестинация, която привлича пътниците отново и отново. Спокойното море, пясъчните брегове, разнообразните места за настаняване, отговарящи на всички предпочитания и бюджети, оживените развлечения, вкусната кухня и целогодишното слънце са само част от многото предимства, които очакват посетителите в гостоприемните курорти. Но какво друго можете да правите по време на престоя си в тази очарователна страна?

Изследвайте подводното царство

Червено море е чудо само по себе си, изобилстващо от безброй морски чудеса – коралови рифове, живи риби с всякакви форми и размери и хипнотизираща водна флора. Независимо дали ще изберете гмуркане с шнорхел, гмуркане, разходка с лодка със стъклено дъно или спускане с подводница, подгответе се за необикновена среща с пленителния морски живот под вълните.

Отправете се на експедиция в пустинята

Впуснете се в пустинята по време на вълнуващо сафари на борда на АТВ или джипове, преминавайки през величествени дюни и вълнообразни бархани. Запознайте се с автентичната бедуинска култура, опитайте традиционни чаени церемонии, станете свидетели на вдъхновяващи пустинни залези и, разбира се, изпитайте емблематичната езда на камили.

Вижте пирамидите

Все повече хора започнаха да ходят на почивки в Египет, но никое пътуване до Египет не е пълно, без да се възхитите на най-емблематичните му забележителности – пирамидите на Хеопс, Хефрен и Микерин, разположени в Гиза близо до Кайро, придружени от загадъчния Сфинкс. Въпреки че са на повече от 5000 години, мистерията на построяването им продължава да съществува, приканвайки посетителите да се потопят в древните чудеса на тази необикновена цивилизация.

Отправете се на круиз по Нил

Отплавайте по легендарната река Нил на борда на луксозен кораб, като се потопите в произхода на египетската култура, докато се любувате на спиращи дъха гледки на пустинни пясъци и пищни пейзажи от долината на Нил. От древни съкровища до исторически забележителности – неангажиращият круиз обещава множество незабравими преживявания.

Посетете манастира „Света Екатерина“

Сгушен в подножието на планината Синай, манастирът „Света Екатерина“ е един от най-старите храмови комплекси в света, чието трайно присъствие продължава повече от 1500 години. Наречен на почитаната мъченица Света Екатерина, този исторически обект остава забележително запазен и предлага поглед към вековното християнско наследство и архитектурно великолепие.

Открийте Луксор

Потопете се в древния град Луксор – музей на открито, преливащ от хилядолетни чудеса. Разгледайте завладяващите експонати на Музея на Луксор, разходете се сред величествените храмове на Луксор и Карнак и се разходете по Алеята на сфинксовете. Отправете се към близкия „Град на мъртвите“, за да се срещнете с колосални фараонски статуи сред пейзаж, пропит с история.

Това са само някои от безбройните дейности, които Египет може да предложи. Независимо дали търсите приключения, културно потапяне или релаксация, тази приказна дестинация обещава множество незабравими преживявания, които да допълнят вашата почивка на плажа.

Сподели с приятели!