Спането на нов матрак, удобство и комфорт

Преминаването към нов матрак може да бъде трудно, особено ако сте свикнали да спите на стар матрак. Нов матрак може да отнеме няколко седмици, за да се адаптира към формата на тялото ви за максимален комфорт. Затова му дайте време да „омекне“ и да свикне с новото усещане.

Ползите от спането на нов матрак.

Има много различни видове матраци, от пружинни до мемори пяна. Всеки човек трябва да намери най-добрия матрак за своите нужди и бюджет. Добрият матрак ще помогне за подравняването на гръбнака и ще гарантира, че раменете, бедрата и ушите ви са подравнени дори когато се обръщате, докато спите. Матраците, които разпределят равномерно телесното ви тегло, могат да помогнат за предотвратяване на възпалени петна и да облекчат натиска. Облекчаването на налягането може да бъде критично за хора с хронична болка, но също така може да се различава в зависимост от вашия тип тяло и позиция на сън.

Хората, които страдат от алергии, могат да имат много неспокойни нощи. Намирането на хипоалергенен матрак или използването на протектор за матрак може да ви помогне да избегнете алергиите и да осигурите качествен сън. Така че да, качествен матрак Нани, който може да помогне с всичко по-горе, определено ще подобри качеството на вашия сън.

Намалете симптомите на алергия

Справянето с алергиите никога не е лесно, особено когато трябва да се справяте с тях в съня си. Алергиите могат да причинят много неспокойни нощи за вас и да ви оставят да се чувствате неспокойни. Старите матраци могат да бъдат убежище за много алергени, като акари и дървеници. Закупуването на нов матрак може да помогне за разрешаването на този проблем, а използването на протектор за матрак може да ви помогне още повече.

Подобрете комфорта на съня си, като вземете подходящия матрак за вашия стил на сън

Купуването на матрак е като да намерите човека, с когото искате да прекарате остатъка от живота си. Всеки човек има свои собствени стандарти за сън, харесвания и нехаресвания. Независимо дали спи на гръб или корем. Има специфични оценки на комфорта на матрака (твърдост/мекота):

Твърдо – Ако спите по гръб или по корем, това е за вас.
Среден – Страхотен универсален. Достатъчно мек за повечето хора, които спят настрани и достатъчно твърд за средностатистическия човек, който спи на корема или гърба. Перфектен за партньори с различни стилове на сън.
Плюш – отличен за спящи настрани и за спящи на гърба, които искат допълнително облекчаване на натиска. Ако спите по корем, избягвайте плюшените матраци.

Намалете болките с правилния тип подкрепа/нива на комфорт

Както споменахме по-горе, за всеки човек има определен тип матрак. Събуждането със скованост на ставите и болки в гърба може да е нещо обичайно за вас, но това може да се промени, като си купите нов матрак. Вашият нов матрак трябва да бъде с правилния дизайн, за да ви помогне с вашата скованост или болки и трябва да вземете предвид размера на тялото си. Наличието на правилния матрак ще поддържа гърба, врата, гръбнака и т.н. и ще ви остави да се чувствате освежени на сутринта.

Насладете се на ползи за здравето

  • Ето някои възможни ползи за здравето от спането на нов матрак:
  • Намален стрес
  • Подобрено физическо представяне (атлети)
  • По-добра концентрация и т.н. поради качествен, възстановителен сън

Добрият нощен сън на вашия удобен нов матрак може да помогне за намаляване на стреса, който изпитвате от ежедневието. Спането на грешното легло може да ви накара да се чувствате мрачни или депресирани и това се отразява негативно на качеството ви на живот. Нов матрак може да промени всичко това и да ви остави фокусирани и отпочинали за всеки ден.

Кога трябва да смените матрака си?

Намирането на най-добрия матрак за вас като човек е много важно, защото влияе върху вашето здраве и щастие. Ако ви се струва, че спите на буци или се събуждате по-уморени, отколкото когато сте си легнали, тогава може би е време да си вземете нов матрак. Обикновено матраците трябва да се сменят на всеки 6 до 8 години, но това е само насока. Матракът с мемори пяна може да издържи до 15 години, а матракът с вътрешна пружина до 10 години.

Има много признаци, които показват, че имате нужда от нов матрак:

Може да е, ако сънят ви е повлиян негативно
Когато вашият матрак е повреден
Ако алергиите ви се увеличат
Или ако се събудите с болки.

Вярно ли е едно или всичко от горното в живота ви? Ако е така, може би е време да вземете нов матрак.

Сподели с приятели!

Author: admin

Павел Джунев