Събаряне на Къщи и Извозване‎

По какъв начин протича събарянето на къща, на хале, на друг тип сграда?

Строително-ремонтните фирми извършват много странични дейност, като една от най-често заявяваните услуги е събарянето на сгради.

Процесът по отстраняване на дадена конструкция по никакъв начин не е по-лесен, от този по създаването, т.е. при строежа. Редица специфики и фактори трябва да се спазят, за да стане демонтирането / премахването на обекта безпроблемно.

Сигурността и здравето, както на служителите, така и на съседи, преминаващи край сградата, на населението като цяло е от ключова роля.

Редица мерки за безопасност трябва да се вземат предвид, преди да се предприемат каквито и действия по събарянето на сграда.

Общо взето, етапите при събарянето на една сграда протичат в обратен ред на нейното издигане. Преди всичко се взимат нужните мерки за безопасност и обезопасявяне на обекта, така че да няма неприятни изненади и да не се навреди на съседните здания. Преди започване на работа се изключват и всички комуникационни връзки за ток, вода, интернет, телефон, газ и така нататък. В зависимост от желанията на собственика реалното разрушаване може да бъде предшествано от демонтаж на определени елементи от сградата. Обикновено се демонтират прозорците и подпрозорците или други съставни елементи, за да бъдат запазени в тяхната цялост.

Подобен монтаж става с по-леки инструменти и техника, като се съпровожда и от доста ръчна работа. Когато всички тези неща са свършени, идва ред на събарянето на стените. Започва се с носещите стени, като е нужно да се преразпредели натоварването, което идва от тях.

Съвсем нормално, както и естествено е обектът да бъде предаден на клиента в завършен вид, в това число и почистен. Именно и това е важно да договорите, при сключване на договор с фирмата, която ще наемете, т.е. да обсъдите и извозването на строителните отпадъци.

Сподели с приятели!

Author: admin

Павел Джунев