Как да изберем играчки за деца?

  Днес, поради огромното разнообразие и обем на избора на детски играчки, предлагани за продажба, намирането на подходящия подарък става все по -трудно. Предлага се възрастта на детето да се използва като основен критерий за класификация. В тази статия ще намерите необходимата информация за това какви трябва да бъдат играчките за деца от основните възрастови групи.

Играчки за новородени (0-6 месеца)

  Продуктите за тази възрастова група трябва да имат неутрален вкус и мека или твърда консистенция. Не купувайте предмети, които имат отделящи се (или лесно откъсващи се) малки части, които могат да бъдат погълнати от дете.

  Този клас детски играчки има специални изисквания, продиктувани от съображения за безопасност. Те много често се оказват в устата на детето и затова трябва да бъдат изработени от материали, които не съдържат токсични вещества (включително оцветители). Майката трябва да може лесно да ги измие, ако е необходимо.

  Играчките за новородени трябва да имат ярък, атрактивен цвят, състоящ се от гама плътни цветове. Ако играчките издават звуци, добре е те да са приятни и тихи. Съвременните производители обръщат все повече внимание на комфорта на родителите. Те създават цели хазартни комплекси, като се грижат за почивката и развитието на детето, както и за свободното време за майка му.

6 до 12 месеца

  След като се е научило да седи и да пълзи, бебето придобива по -голяма подвижност. Сега той се интересува от всички обекти, които попадат в кръга на неговия обсег. Има смисъл да го обградите с кубчета, пирамиди, меки кукли и животни, топки и така нататък. Комплектът играчки, окачени на гъвкави оси на комплекса, може постоянно да се променя, разширявайки познанията на бебето.

  Образователните играчки са много полезни – сортиращи, които представляват контейнер с отвори с различни размери и форми и набор от части, които имат форма, съответстваща на тези отвори. Играейки с тях, детето се научава да разпознава видовете и размерите на предметите.

От една до две години

  През този период активността на детето рязко се увеличава, а обхватът се разширява. Той охотно си играе с играчки, които имитират света около него. Кукли, меки животни, коли – практически няма ограничения. Книги с ярки реалистични картини, отпечатани върху картонени листове, които е невъзможно (поне трудно) да се разкъсат, са много търсени.

  Първите интерактивни играчки са перфектни. Комплекти от блокове и най -простите конструктори, традиционни комплекти за игра в пясъчника, безопасни превозни средства, направени за дете – списъкът с играчки за деца на тази възраст е безкраен.

Сподели с приятели!

Author: admin

Павел Джунев